Blogs

Ervaringen beschijf ik regelmatig in blogs. Volg ze hier!

Niet inwerken zijn de kosten

In de horeca praten we vaak over tijd. Of eigenlijk: over het gebrek eraan ...

Kijken 

Deze vakantie had ik eindelijk weer eens tijd. Tijd om rond te kijken, echt te kijken ...

Kennis en opleiden

Soms lijkt het alsof leren in de horeca vooral iets is voor erbij. Een cursus hier, een e-learning daar ...

Assertieve gasten

"Het gedrag van gasten kun je als medewerker ook opmerken; er juist proactief op acteren ...

Professionaliteit

De horeca is veel meer dan alleen een sector waarin eten en drinken worden geserveerd. Het is een wereld van ... 

Docenten & Restaurants

In een snel veranderende wereld waarin de horeca steeds veeleisender en competitief wordt, ....

Zien zonder kijken

Bestaan ze nog? Een horecazaak waar alles gewoon klopt.

Non-Verbaal

Non-verbale communicatie is een onderwerpt wat niet besproken wordt in opleidingen zoals luchtvaart, horeca en .. 

Onzichtbaar zijn

Horecaprofessionals zijn meer dan vroeger bijzonder omdat ze in een steeds individualistischer wordende wereld ...

Lebbis

Regelmatig wordt op Social Media de video ‘Het terrasje’ van Lebbis gedeeld als een prachtig filmpje over hoe ...

Als tourist in het buitenland

Mijn vrouw en ik waren voor het eerst sinds lange tijd toerist in het buitenland. Na jaren ...

Ambacht

‘Het horecabedrijf heeft typische trekken, die het een eigen sfeer geven’ ....

De krachtige keuze voor gastvrijheid

Horecaprofessionals zijn meer dan vroeger bijzonder omdat ze in een steeds individualistischer wordende wereld ...

Gastvrijheid in Social Media

Vaak zie je op Social Media de meest schrijnende blunders in gastvrijheid voorbijkomen ...

Een gastvrije samenleving?

Maar meer dan dat: gastvrijheid is de hoeksteen van een succesvolle samenleving ...

80/20 regel naar de gast

Nu ik een paar dagen per week in het onderwijs werk heb ik meer tijd horeca te bezoeken. Verschillende horeca; ....

Een Masters; WAUW!

Op Deltion help ik nu mee met voorlichting op openavonden. Voorlichting geven over het MBO ....

Horeca; het nieuwe normaal!

Maar meer dan dat: gastvrijheid is de hoeksteen van een succesvolle samenleving ...

De kracht van tijd

Tijd is een mooi product en toch wordt er niet vaak bij stilgestaan. We hebben er zoveel en vaak mee te maken ...

Afspraken, afspraken, afspraken

Afsluiten én door! Gebrek aan professionalisme veroorzaakt onduidelijkheid en onzekerheid onder ...

Luisterende Gastvrijheid

Een les die een ontzettend grote impact maakte. De mooiste les tot nu toe ...